АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ: ПП-ДБ НАЙ-ПОСЛЕ ПРИПОЗНАХА ИДЕЯТА НА „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА

Костадин  Костадинов
15.07.2024 / 17:35

Радваме се, че ПП-ДБ най-после припознаха идеята на "Възраждане" за борба с корупцията. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в позиция, изпратена до медиите.

„Следващото, което следва да припознаят, е искането на "Възраждане" и 604 000 български граждани за провеждането на референдум за запазване на българския лев. Защото борбата с корупцията е немислима при отсъствието на демокрация. Ето защо няма значение кой е министър-председател, ако той не зачита волята на българския народ и неговото демократично право за провеждане на референдум“, заяви Костадинов.

Неговият коментар бе по повод на думите на председателя на ПГ на ПП-ДБ акад. Николай Денков. При срещата си с президента Румен Радев Денков поиска време преди да бъде връчен втория мандат за съставяне на правителство. Това време, според него, трябва да се използва за приемането на закони за борба с корупцията. Денков смята, че ако въпросът с корупцията не бъде изчистен, тогава няма да има значение кой е премиер и кои са министрите.

Президентът Радев напомни на Денков, че процедурата по член 99 от Конституцията третира съставянето на правителство и подчерта, че законът трябва да се спазва и той ще го спази.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев