АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КЪНЧО СТОЙЧЕВ: ОТ БОРИСОВ ЗАВИСИ ДАЛИ ЩЕ ИМА НОВИ ИЗБОРИ. ГЕРБ МОЖЕ ДА ПОДОБРИ РЕЗУЛТАТА СИ

 Кънчо Стойчев
15.07.2024 / 09:59

"Живеем в политическа среда, в която обществото ни е имунизирано към каквито и да е било компромати. Това е все едно един организъм да е пълен с вируси и да смятаме, че ще се зарази с каквото и да е било. Тази кална война българите изобщо не ги интересува. Никой на нищо не вярва. Ключът от бараката е в ръцете на Бойко Борисов. ГЕРБ е в силната позиция да реши дали да има избори, или не."

Този коментар на политическата ситуация у нас направи социологът Кънчо Стойчев в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

"Борисов много време изхаби да убеди ПП-ДБ за първия мандат и не ми се струва логично за махне с ръка и да каже, че отново ще прави правителство с тях", добяви той. Според него Борисов е играч, който мисли стратегически напред, а и предишният експеримент му е струвал 140 хил. гласа. Ог Борисов зависела не страната, а дали ще има избори или не.

По думите му "лъжа и илюзия е, че изборите нищо няма да променят". И даде за пример това, което се случва с ДПС и с другите партии.

"Ще имаме избори, колкото е необходимо", обяви Кънчо Стойчев. Той смята, че ГЕРБ може и да има по-силно присъствие в следващия парламент и да има и повече гласове. ГЕРБ можели да подобрят резултата до 80 мандата в парламента.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев