АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЖОН ГИЗИ: УБИЙСТВОТО НА ТРЪМП ЩЕШЕ ДА РАЗКЪСА САЩ. СИКРЕТ СЪРВИС ПРЕДОТВРАТИ ТРАГЕДИЯ

Джон Гизи
14.07.2024 / 09:34

Американските правоохранителни органи предотвратиха трагедия на митинга на републиканеца Доналд Тръмп в събота, която „определено щеше да разкъса Съединените щати на части“ . Това коментира в разговор с кореспондент на ТАСС американският публицист, ветеран от местната журналистика Джон Гизи, който от няколко десетилетия отразява Белия дом и в момента работи за портала Newsmax, който включва телевизионен канал и цифрова платформа.

„Шокиращата новина от Пенсилвания показва, че ако очевидно луд вълк единак иска да убие президент или кандидат за президент, той може да постигне това, както отбелязваше навремето президентът Джон Кенеди, който по-късно беше застрелян. В настоящия случай беше късмет, че кандидатът за президент беше защитен от Тайните служби на САЩ, както е от 1968 г. Така те успяха да предотвратят трагедия, която определено щеше да разкъса Съединените щати“, каза Гизи.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Настоящият държавен глава демократът Джо Байдън и републиканецът Доналд Тръмп вече си гарантираха номиниране като кандидати за президент от своите партии. Техните номинации би трябвало да бъдат одобрени на националните конгреси на републиканците (15-18 юли) и демократите (19-22 август). Въпреки това, след катастрофалното представяне на Байдън на предизборния телевизионен дебат с Тръмп на 27 юни, включително сред колегите му демократи, започнаха да стават все по-шумни призивите към Байдън да се откаже от по-нататъшните опити да запази най-високия държавен пост в САЩ. Според публикации в медиите демократите трескаво търсят кандидат, който да замени Байдън. Както NBC съобщи на 11 юли, много от най-близките съветници на Байдън са уверени, че той напълно е загубил шансовете си за преизбиране.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев