АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КАХА КАЛАДЗЕ: ГРУЗИЯ ЩЕ ОСИГУРИ НА АРМИЯТА СИ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО, БЕЗ ПОМОЩТА НА ЕС

Грузия ще осигури на армията си всичко необходимо, без помощта на ЕС
10.07.2024 / 12:40

Властите в Грузия ще осигурят на въоръжените си сили всичко необходимо въпреки решението на Европейския съюз да замрази отпускането на 30 милиона евро, предназначени за министерството на отбраната на страната, заяви пред журналисти генералният секретар на управляващата партия "Грузинска мечта - Демократична Грузия" Каха Каладзе, цитиран от ТАСС.

"Преди получавахме благодарности за това, че нашите военни в мироопазващи мисии са по-многочислени от тези на страни от НАТО. А днес Европейският съюз излиза и казва, че анулира парите за армията и ги дава на (бившия грузински омбудсман Нино) Ломджария и (представителката на неправителствена организация Еке) Гигаури. Армията няма да загуби нищо. Властите ще направят всичко възможно да гарантират, че тя ще разполага с всичко, от което се нуждае, за да бъде на висота", каза Каладзе.

"Властите бранят суверенитета на тази страна, държавността, всеки гражданин на нашата страна. На никого няма да бъде дадена възможност да украинизира страната. Мирът ще бъде запазен с цената на живота. Не планираме да се присъединяваме към каквито и да било санкции. Нуждаем се от стабилност и развитие на страната", допълни Каладзе.

Вчера посланикът на ЕС в Тбилиси Павел Херчински съобщи, че е взето решение за замразяване на 30 млн. евро, които по план трябваше да бъдат отпуснати на грузинското министерство на отбраната. Херчински каза също, че е спрян и процесът по присъединяване на Грузия към ЕС.

Източник: БТА

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев