АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕНИЦА САЧЕВА: НА ТОЗИ ЦИРК ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ! ШАНСОВЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ НЯМА

Деница Сачева
10.07.2024 / 10:49

Шансовете за правителство в този парламент на практика ги няма. Това коментира Деница Сачева от ГЕРБ-СДС преди началото на днешното пленарно заседание.

Вчера председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски обяви, че ще изпратят покани за разговори до всички политически сили без „Възраждане“ и след като получат отговори ще решат как да постъпят с втория мандат за кабинет, който предстои да им бъде връчен от президента Радев.

Казахме, че няма да подкрепим правителство нито с втория, нито с третия мандат, защото изчерпахме всички възможни варианти, посочи Сачева и припомни, че ГЕРБ-СДС като първа политическа сила са поканили на разговори за правителство останалите, предложили са кабинет с програма. Аз лично нямам представа какво е "техническо правителство", ясно е, че трябва да има стабилно правителство, но то може да бъде направено само със стабилни политици. Все още не сме изпратили писмен отговор на ДПС, това ще стане до края на деня, увери Сачева, цитирана от БТА.

В момента е излишно вече да продължаваме с тези упражнения, смята тя. В позицията на ГЕРБ категорично няма да има промяна по отношение на втори, трети мандат. Вчера от политическата формация заявиха, че няма да подкрепят нито втори, нито трети мандат.

По думите ѝ политиката трябва да се върне обратно, да бъде сериозна професия, а не да се гонят дивиденти.

Ние все още правим политика по някакъв изключително архаичен начин, който ще ни доведе до никъде. Политиката непрекъснато да се харесваш и да си с най-висок рейтинг, с най-много лайкове и т.н. е политика, която захранва егото, но е напълно безсмислена за бъдещите поколения.

Всеки политик, който съзнателно и отговорно е избрал тази професия осъзнава, че на този цирк трябва да се сложи край", каза Сачева.

Според нея лудостта в парламента може да приключи, а "ключът за това е изцяло в ръцете на българските граждани".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев