АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АКО НЕ ИСКАМЕ НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА, НАТО ТРЯБВА ДА ПРЕСТАНЕ ДА СЪЩЕСТВУВА

Петър Волгин
10.07.2024 / 09:40

НАТО бил гарант за сигурността на демократичния свят, в захлас повтарят евроатлантиците по света и у нас по повод някаква годишнина на съюза, която се отбелязва тези дни. Това твърдение е също толкова далеч от истината, колкото Джо Байдън е далеч от здравия разум. Защото именно действията на НАТО през последните трийсетина години направиха така, че светът днес да е изправен на ръба на Трета световна война.

Северноатлантическият пакт трябваше да се разпусне в момента, в който беше разпуснат Варшавският договор, тъй като тъкмо тогава отпадна нуждата от съществуването на тази организация. Тя обаче продължи да съществува. Не защото "сигурността на демократичния свят" имаше нужда от нея, а защото това беше най-верният инструмент на външната политика на САЩ. Някоя държава не слуша? Бам, САЩ пращат войските на НАТО да я вразумят. Ето за това служи този пакт през последните три десетилетия - за да утвърждава глобалната американска хегемония. Всички световни беди напоследък, включително и войната в Украйна, се дължат на НАТО и неговите американски началници. Никакви войни нямаше да има, ако Северноатлантическият пакт беше престанал да съществува в началото на 90-те години на миналия век.

И все пак още не е късно да бъде предотвратен фаталният бъдещ военен конфликт. Тава може да стане само в случай на моменталното разпускане на НАТО. Колкото по-бързо бъде извършено това действие, толкова повече се доближаваме до постигането на траен и справедлив мир в света.

Петър Волгин

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ako-ne-iskame-nova-svetovna-voyna-nato-tryabva-da-prestane-da-sashtestvuva/137875

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев