АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОРБАН: ГРЕШНИТЕ РЕШЕНИЯ НА БРЮКСЕЛ СА ВИНОВНИ ЗА УПАДЪКА НА ИКОНОМИКАТА НА ЕС

Виктор Орбан
02.07.2024 / 13:43

Загубата на конкурентоспособност на ЕС е нарастваща тенденция през последните десетилетия. Този спад може да се отдаде основно на погрешни решения на Брюксел, които противоречат на реалностите на световната икономика. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан в интервю за Financial Times, цитиан от "Труд".

Сред тези решения Орбан отбеляза бюрократичната тежест върху фермерите от Европа и провала на минималния корпоративен данък в страните от ЕС, което повлия на изтичането на инвестиции uc; други страни.

Орбан подчерта, че през периода на своето представителство Унгария, чрез привличане на финансиране от ЕС, планира да сближи регионите на Европейския съюз, да се справи с нелегалната миграция, както и да постави основите на селскостопанска политика, която ще бъде фокусирана върху фермерите.

„Ние се стремим да убедим нашите сънародници европейци, че здравословната конкуренция, както и сътрудничеството с най-добрите технологии, ще доведат до повече растеж. По-специално, ние предлагаме нова зелена промишлена стратегия в сътрудничество с основните индустриални заинтересовани страни. Знаем, че основните играчи в европейската икономика не искат да бъдат защитени от конкуренцията чрез търговска война. Щом не го искат, значи не ни трябва. Нашата цел е да създадем благоприятна за бизнеса среда, като гарантираме, че компаниите имат достъп до достъпна, сигурна енергия и могат да участват в конкуренция с минимални административни тежести”, каза още Орбан.

„Не е тайна, че стратегията за конкурентоспособност на Унгария е почерпила вдъхновение от германско-френската програма за растеж и конкурентоспособност. Следователно не е изненадващо, че Берлин и Париж, заедно с Рим, одобриха инициативите на унгарското председателство. Ние твърдо вярваме, че една конкурентоспособна Европа служи на интересите на всички държави-членки. Унгария се готви за изключително активно европредседателство. Време е да оставим настрана идеологическите спорове и да задвижим двигателя на Европа. Нека направим Европа отново конкурентоспособна”, заяви унгарският премиер.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев