АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ЩЕ ПРЕДЛОЖИМ ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО С МИНИСТРИ ОТ ГЕРБ. АКО НЕ МИНЕ, ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ

Бойко Борисов
26.06.2024 / 11:33

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да има договорка с ДПС за подкрепа на кабинет на малцинството. Пред журналисти в парламента той заяви, че в правителство ще бъдат предложени само кадри на ГЕРБ, но не очаква то да събере подкрепа. Той за пореден път прогнозира, че предстоят нови избори. Лидерът на ГЕРБ каза, че не очаква подкрепа от отделни депутати или разцепване на парламентарни групи. "Аз не съм Кирил Петков, не водя преговори по лаборатории. Ние винаги сме държали на думата си и ще предложим правителство на малцинство. Това правителство ще бъде изцяло на ГЕРБ. Това искат нашите избиратели и затова имаме над 11% над другите. Всякакви други алтернативи се приемат лошо от симпатизантите на ГЕРБ“, заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призна още, че обикалянето на медиите около къщата му да снимат снайперистите е страшно депресиращо. Пръв публично информацията разкри лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, който попита президента за снайперистите пред телевизионните камери по време на консултациите.

"Преди около седмица хората, които се занимават с моята охрана, ме информираха, че има много сериозен сигнал от една от най-голямите служби в света. Кое ме притесни? Че в две диаметрално противоположни медии излезе, че заплахата е от Делян Пеевски. Всичко бях чул, но това ми дойде в повече. Когато Алексей Петров взе да си направи сглобка, той успя. Сега - с един куршум, два заека. С това, което сте написали, че сме се скарали (с Пеевски) не е вярно. След като се разделихме в парламента, всеки си отиде в партията, при избирателите, не сме се чували и не сме говорили.

С колегата Пеевски имаме много разбирания и различия, както с колегата Петков.

ГЕРБ и ДПС са коренно различни партии и да ни опаковане така, е клише. Много ме вбесихте, такива спекулации са в тези две медии. Вината, ако има такова нещо (за заплаха за сигурността ми), касае само позицията ми за Украйна”, повтори Борисов.

Единственото, което мога да кажа през годините, че заплахите срещу мен са заради Украйна. Аз така го оценявам.

Вината, ако има такова нещо, касае само Украйна. "Няма откъде другаде да дойде заплахата", отговори той на въпрос дали Путин е виновен. Няма друго основание! Няма нещо, което ние да сме направили през годините, освен това".

„Ние винаги сме държали на думата си и ще предложим правителство на малцинство. Това правителство ще бъде изцяло на ГЕРБ. Това искат нашите избиратели и затова имаме над 11% над другите. Всякакви други алтернативи се приемат лошо от симпатизантите на ГЕРБ“, подчерта Борисов.

"Червени линии има от всички партии. Какво не ви е ясно, какво има да преговаряме", отсече той на въпросите на журналистите.

"Това искат нашите избиратели. Знам какво ще кажете, че някой е пазарувал, стотинка няма да се даде за подобно нещо. Тези, които спускат опорките, да си носят отговорност. Това е 100% лъжа, никой от ГЕРБ не е говорил за напускане на депутати", заяви лидерът на ГЕРБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев