АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИТН НА РАЗГОВОР ЗА КАБИНЕТ С ГЕРБ-СДС

На срещата от страна на ИТН участват Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова
18.06.2024 / 13:55

ИТН са втората парламентарна формация след ДПС, която прие поканата за разговори за излъчване на експертно правителство, водени от преговорния екип на ГЕРБ-СДС в състав Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева.

ГЕРБ и ДПС водиха разговори в понеделник, като беше отбелязано, че имат много "сходства" в идейните си виждания. След срещата Деница Сачева обяви, че е станало ясно, че с ДПС имат сходство в програмите по отношение на основните приоритети пред страната ни, свързани с Шенген, членството ни в Еврозоната, икономическия растеж, основан на инвестиции, с ясни политики по отношение на пазара на труда и други секторни политики.

БСП, също като ПП-ДБ и "Възраждане", не се отзова на поканата за разговори за правителство с първия мандат. Срещата беше насрочена за 11 часа днес, но представители на социалистите не дойдоха.

Покана за 15 часа е отправена и към партия "Величие", чийто лидер Николай Марков заяви вчера пред БНР, че приема покана само за разговор с лидера на ГЕРБ, но не и с излъчения преговорен екип.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев