АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НЯМА ДАННИ ЗА ЩЕТИ И ПОСТРАДАЛИ СЛЕД ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ПЛОВДИВСКО

Земетресение
18.06.2024 / 10:27

Няма данни за материални щети и пострадали след снощното земетресение, което бе регистрирано в района на Пловдив и Асеновград със степен 4,3 по Рихтер. Трусът бе усетен в 20,20 ч. вечерта.

„Всички го усетихме земетресението, беше силно, леко страшно. Правя обход на селото и разговарям с жителите. Никой не споменава за щети или за пострадали“ – заяви кметът на пловдивското село Крумово Стоян Минчев.

„По-възрастните хора са леко уплашени. А с по-младите вече сме посвикнали, че леко ни друса тук. Но положението е спокойно. Усетили са и втория, по-слаб трус. Но всички се чувстват добре“ – подчерта кметът.

„Ние сме в постоянен контакт с Пожарна безопасност и защита на населението, както и с кметовете на населените места. Нямаме данни за щети или пострадали. Единствено е останала уплахата на хората“ – заяви областният управител Илия Зюмбилев.

17 вторични труса са регистрирани след основното земетресение в Пловдив от 4,3 по Рихтер. Афтършоковете ще продължат и в следващите дни - съобщават сеизмолози.

Голяма част от тях не са били усетени от хората, защото са били с магнитуд до 2 по Рихтер. Най-силният от тях е 2,4 по Рихтер.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев