АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗБРАНИТЕ ОТ ДВА РАЙОНА ЗАЯВЯВАТ В ЦИК ОТ КОЙ ДА БЪДАТ ОБЯВЕНИ ЗА ДЕПУТАТИ

ЦИК
14.06.2024 / 09:55

Днес е срокът, в който кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни района, трябва да заявят пред Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани.

ЦИК оповести, че това са общо 25 кандидати, сред които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателите на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

От кандидатите на ГЕРБ-СДС общо четирима трябва да направят своя избор, сред които Делян Добрев и Тома Биков. От коалиция ПП-ДБ - петима, сред които Кирил Петков и Асен Василев.

Йордан Цонев от ДПС също трябва да избира.

Четирима от "БСП за България", включително Корнелия Нинова, трябва да решат от кой район искат да са депутати, както и Николай Марков от партия "Величие".

Кандидатите от "Има такъв народ", които трябва да направят своя избор, са четирима, включително Тошко Йорданов.

От "Възраждане" също са четирима, сред които и лидерът на партията Костадин Костадинов.

Заявлението трябва да е в писмена форма и да е подписано саморъчно. В случай че кандидатът не подаде такова, ЦИК го обявява за избран за депутат от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител. Поредността се определя от датата и часа на публикуване на интернет страницата на районната избирателна комисия на решението за регистрация на съответната кандидатска листа.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев