АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДИМИТЪР МАНОЛОВ: ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ КЛИШЕТА ВСТРАНИ! СИТУАЦИЯТА В НЯКОИ СЕКТОРИ Е ДРАМАТИЧНА

Димитър Манолов Снимка: БТА
13.06.2024 / 11:23

"Драмата не е чак толкова голяма. В България няма 6,5 милиона избиратели. Ако ги съпоставим с избирателната активност, драма няма."

Това каза пред БНР Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа", във връзка със слабия интерес към проведените на 9 юни парламентарни избори.

"Участието в изборите е приличен бизнес. Странни формации ще получат държавна издръжка в периода до следващите избори", посочи Манолов. Според него е време да се мисли за повишаване на прага за влизане в Народното събрание.

ПП са политически проект. Политическите проекти минават и заминават. Проблемът е със системните партии и недоверието към тях, заяви синдикалистът.

"У нас битува невярното схващане, че Европейският парламент е супер важна институция. Не е. Инициативите за всичко, което се случва, не са на Европейския парламент. Не бива да го надценяваме. По-важно е какъв ще е съставът на ЕК, как ще изглежда Европейският съвет", изтъкна той.

Съотношението на силите в Европа вече не е същото. Евроатлантическите клишета трябва да отидат встрани, коментира Димитър Манолов.

Разговори за бюджет със служебно правителство не са от най-оптимистичните, отбеляза синдикалният лидер в предаването "Преди всички".

Въпросът за минималната работна заплата по думите му е "заключен въпрос" в отношенията им с работодателите.

В някои сектори ситуацията е драматична, смята Манолов.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев