АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ" ОБЯВИ ЗЕЛЕНСКИ ЗА "НЕЛЕГИТИМЕН ПРОСЯК"

"Алтернатива за Германия" обяви Зеленски за "нелегитимен просяк
12.06.2024 / 09:14

"Мандатът на Зеленски приключи. Сега той е на поста само като президент на войната и просяк“, добавиха те, като заявиха, че Украйна сега се нуждае от "президент на мира, който е готов да преговаря“.

Лидерите на фракцията на АзГ в Бундестага Алис Вайдел и Тино Хрупала заявиха, че "отказват да слушат говорителя в камуфлажен костюм".

Ръководството на фракцията на "Алтернатива за Германия" в германския парламент игнорира речта на украинския президент Владимир Зеленски в Бундестага и заяви, че "мандатът му е изтекъл", предават N-tv и "Фокус".

Лидерите на фракцията на АзГ в Бундестага Алис Вайдел и Тино Хрупала заявиха, че "отказват да слушат говорителя в камуфлажен костюм".

С изявлението си Вайдел и Хрупала подчертаха, че мандатът на украинския президент е приключил.

Ръководството на "Алтернатива за Германия" по-рано реши да бойкотира речта на Зеленски в Бундестага, както направи и лявата партия на Сара Вагенкнехт.

Припомняме, че на 11 юни президентът на Украйна пристигна на посещение в Германия, за да участва в конференцията за възстановяването на Украйна URC2024 и преговорите с федералния канцлер Олаф Шолц.

https://epicenter.bg/article/-quot-Alternativa-za-Germaniya-quot--obyavi-Zelenski-za--quot-nelegitimen-prosyak-quot-/353036/7/0

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев