АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЛАВЧЕВ: ЩЕ ИМА ЗАБАВЯНЕ ПРИ ОФИЦИАЛНОТО ОБЯВЯВАНЕ НА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ

Главчев
09.05.2024 / 12:11

"На тези избори от изборните протоколи ще бъдат обработени 3 пъти повече числа, отколкото на предишните избори, а броят в РИК-овете е същият, което ще доведе до закъсняване на официалните резултати, за да няма спекулации, че нещо се прави на тъмно. Няма какво да се направи, определена е числеността на РИК-овете. Нека да се нагнетява напрежението, че се бавят резултатите поради други практики. Каквото зависи от нас ще го направим", допълни Главчев и призова обществото за повече толерантност.

"Много неща си говорихме с президента - и за вътре в държавата, и за международното положение", каза министър-председателят.

Да видим какво правителство ще се формира, надявам се РСМ да продължи европейската си перспектива, ние повече отстъпки няма накъде да правим, позицията ни е общо европейска, така Димитър Главчев коментира резултатите от провелите се избори в Република Северна Македония.

"На нашите приятели от Северна Македония сигурно им е ясно, че ако не спазят изискванията за приемане на членство в Европейския съюз няма как да се получи", каза още Димитър Главчев. Изрази очакване България до края на годината да бъде приета и в сухопътен Шенген. Главчев съобщи, че в най-скоро време ще бъде разширен пунктът на Малко Търново.

Източник БНТ

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев