АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ ЗА "БОТАШ": ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШИ ЩАТЕЛНА ПРОВЕРКА ОТКЪДЕ И КАКЪВ ГАЗ ВНАСЯМЕ

Румен Радев
24.04.2024 / 19:46

Президентът отправи призив към народните представители. „Съзнателно изчаках истерията за „Боташ“ да стигне своя апогей, за д се види ефектът от некомпетентното и лицемерно отношение към една сложна и важна за нашата енергийна сигурност материя. Призовавам депутатите със същата стръв, с която се нахвърлиха върху договора с „Боташ“ да проверят защо капацитетът по този договор остава неизползван – за вътрешна консумация и за продажби навън“, каза Радев.

По думите му това означава да извършат щателна проверка откъде и какъв газ внасяме. „Знам, че на много от народните представители истината не им изнася, защото когато бяха на власт, те спряха договора със „Газпром“ и декларираха, че никога повече няма да внасяме руска газ. Въведохме и съответните мерки. След това дойде служебното правителство на Донев и нямаше газ“, дапълни той.

Според него вероятността договорът за пренос на газ от Русия през Украйна към Европа да не бъде подновен през 2025 г. е огромна. „Тогава много европейски държави ще имат нужда от газ и договорът с „Боташ” може да бъде много изгоден”, заяви Румен Радев.

Той благодари на депутатите в Народното събрание, че са взели аварийнии мерки за прекратяване на отлива от армията чрез увеличаването на заплатите.

Напълно ще подкрепя премиера Главчев в неговия избор, за който и да е министър, защото той носи отговорност. Това каза президентът Румен Радев.

„Всеки е свободен да търси подкрепа там, където намери за добре, но и да носи отговорност за своите решения”, така той коментира номинацията на Елена Йончева за кандидат-евродепутат от листите на ДПС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев