АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ ВКЛЮЧИХА ТРИ ИЗВЪНРЕДНИ ТОЧКИ В ДНЕВНИЯ РЕД. ОТЛОЖИХА ИЗСЛУШВАНЕТО НА ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР

Народно събрание
11.04.2024 / 09:34

Народните представители ще разгледат при закрити врата годишния доклад на Държавна комисия по сигурността на информацията относно цялостната дейност по сигурността на информацията за 2022 г.

Росен Желязков направи и няколко предложения за включването на три допълнителни точки, които да бъдат разгледани днес, с оглед на късата програма. За днес са включени следните точки: Законопроект за изменение и допълнение на Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите с вносител народния представител Васил Пандов от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Освен него депутатите ще разгледат при закрити врата годишния доклад на Държавна комисия по сигурността на информацията относно цялостната дейност по сигурността на информацията за 2022 г. Заседанието в тази част е закрито, тъй като съдържанието на доклада е поверително, обясни Желязков. Освен това депутатите включиха в дневния си ред за днес и отчет за дейността на Комисията за защита от дискриминацията.

Росен Желязков обяви, че поради отсъствие на служебния министър на финансите днес и утре, предвиденото като точка в програмата за петък изслушване на служебния заместник-министър председател и служебен министър на финансите Людмила Петкова и на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова няма да може да състои. Той предложи нейното отлагане за другата сряда. Изслушването бе отложено със 108 гласа „за“, 33 – „против“ и 18 – „въздържал се“.

Точката за изслушване на служебния финансов министър няма да може да се осъществи утре, защото два дни Людмила Петкова, ще е на командировка в чужбина. Росен Желязков предложи точката да се отложи за сряда следващата седмица.

Председателят на парламента даде почивка от 15 минути, за да се приведе залата в състояние на закритост.

Вчера депутатите изчерпаха работната си програма за сряда и четвъртък.

Според приетата седмична програма са фиксирани две точки за петък. Първата е второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 г., внесен от ГЕРБ-СДС и ДПС.

Вчера, в почивка на пленарното заседание, Комисията по бюджет и финанси одобри предложение да има добавка от 100 лева за Великден за гражданите, чиято пенсия е под линията на бедност.

Като фиксирана втора точка за петък е изслушване на служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

https://epicenter.bg/article/Redovnoto-zasedanie-na-parlamenta-shte-zapochne-v-9-ch--ochakva-se-promyana-v-dnevniya-red/346450/2/0

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев