АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ПРЕДЛОЖИ НОВ ВАРИАНТ ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ НАДБАВКИ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

Корнелия Нинова, председател на БСП Снимка: БТА
04.04.2024 / 15:13

БСП предложи нов вариант за великденските надбавки на пенсионерите – 100 лева за тези с минимална пенсия и по 50 лева за всички останали. Това е третото предложение в рамките на седмица.

Не бива да позволяваме политическите битки и разчистването на сметки между доскорошните партньори да се отразят на възрастните хора, аргументира се лидерът на БСП Корнелия Нинова:

"Знаем, че сигурно няма 100% работещо решение, но мислим, че това е най-работещото, най-справедливото и възможно. Като предлагаме парите за това да се осигурят чрез трансфер от държавния бюджет към бюджета на ДОО, тъй като в ДОО ги няма като резерв тези пари".

Предложението е компромисно между двете направени досега и затова Нинова разчита, че то може да намери подкрепа.

В началото на седмицата от ГЕРБ-СДС и ДПС предложиха по 75 лв. за Великден за всички пенсионери, които получават под минималната пенсия от 526 лв., а от "Възраждане" лансираха идеята за по 100 лв. за всички.

Преди ден обаче финансовият министър в оставка Асен Василев заяви, че в бюджета за Държавното обществено осигуряване няма излишък за великденски бонуси и даването на добавки за Великден поставя под риск увеличението на пенсиите през юли.

"Позицията на Министерството на финансите по мое управление винаги е била да се дават трайни увеличения на пенсиите, а не да се дават еднократни помощи. Раздаването на пари безпринципно, без те да са финансирани в бюджета, е изключително порочна практика, която се използва, за да може пенсиите да се държат ниски".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев