АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕТКОВ: ГЕРБ И ДПС ДА КАЖАТ, ЧЕ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ ЗАЕДНО

 Кирил Петков
02.04.2024 / 15:39

ГЕРБ да не се срамуват и да кажат, че управляват с ДПС. Затова призова съпредседателят на ПП Кирил Петков, въпреки че по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че правителство с ДПС няма да прави.

Според Петков обаче няма гласуване в зала, при което ГЕРБ и ДПС да не гласуват заедно. Той разкритикува Борисов и отговори на критиките на лидера на ГЕРБ.

"Има безплатни детски градини, хората видяха сигурност, доходите се качиха, минималната работна заплата се качи много пъти повече, отколкото през годините на ГЕРБ", обясни защо е така Петков.

"Ако се върнем към стария модел, демографската криза ще продължава да е проблем. Ако продължим с новия модел, където има социална политика и има икономически растеж, и демографията ще бъде решена", добави той.

Петков упрекна Борисов и за тезата му за промените в конституцията.

"Няма как да казваш - не знаех какво пише в Конституцията. Ти си първа политическа партия в парламента. Ти казваш на своите депутати, гласувайте. Аз не знам какво преговарят четирите дами. Не знам кой предложи Калин Стоянов. Не знам какво пише в конституцията. Стига толкова. Време е хората да си поемат отговорността", настоя той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев