АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ РЕМОНТИРА ЕДИН ОТ КОРПУСИТЕ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ЕЛИЦА“

Зам.-кметът Пепа Чиликова
29.03.2024 / 15:13

Ремонтът на един от корпусите на ДГ „Елица“ в кв. „Сини камъни“ е една от предстоящите дейности, които Община Сливен планира. Това обяви днес на събитие на Българската телеграфна агенция /БТА/. Чиликова бе сред гостите на официалното откриване на изложбата „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“, организирана от телеграфната агенция.

Един от корпусите на най-голямата детска градина в Сливен ще бъде ремонтиран с финансовата подкрепа на посолството на САЩ, информира зам.-кметът. На днешната дата, когато се честват 20 години от членството на България в Алианса, тя подчерта, че ръководството на Община Сливен поддържа добри и ползотворни отношения с военния контингент на полигона „Ново село“. Често техни представители се включват и в ежегодните културни и спортни мероприятия на Общината.

През 2023 г. заедно с Американското посолство, Общината отбеляза две важни за Града под Сините камъни дати. 170-годишнината от рождението на Стефан Панаретов – първият български дипломат в САЩ, който е родом от Сливен и 120 години от началото на дипломатическите отношения между България и САЩ.

„Днес е важно да подчертаем, че поддържаме изключително добри взаимоотношения на сътрудничество и подкрепа и в посока на хуманитарната дейност“, обърна внимание Пепа Чиликова. По думите й, с финансовата подкрепа на Американското посолство през годините, Общината е успяла да реализира няколко проекта - за ремонта на ДГ „Синчец“ в Сливен, за изграждането на нова детска градина в село Трапоклово, както и защитено жилище за лица с умствени увреждания.

В заключение зам.-кметът изрази убеденост, че добрите взаимоотношения между двете страни ще продължат и занапред.

На официалното откриване на изложбата присъства и областният управител Маринчо Христов, който поздрави всички по повод 20 години от присъединяването на страната ни в НАТО.

Събитието се проведе съвместно чрез видеовръзка и в останалите национални пресклубове в страната, където в цифров формат бе показана тематичната изложба.

България се присъединява официално към НАТО на 29 март 2004 г. заедно с Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев