АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ В ДЕЙНОСТИ ПО ПРЕВЕНЦИЯ НА ТРАФИКА НА ХОРА И РИСКОВО ПОВЕДЕНИЕ В РЕАЛНА И ДИГИТАЛНА СРЕДА

Informacionna kampaniq
25.03.2024 / 10:43

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен проведе поредна информационна кампания. Фокусът бе насочен към разширяване обхвата на целенасочените превантивни дейности с деца и привличане на родителите им в процеса на превенция на трафика на хора и рисковото поведение в реална и дигитална среда. В рамките на кампанията Владимир Друмев, секретар на Комисията, проведе последователни образователни сесии, обхващайки 263 ученици и 136 родители в ОУ „Черноризец Храбър”, с. Крушаре, ОУ „Д-р Петър Берон”, с. Желю войвода, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, кв. „Речица” в Сливен, СУ „Христо Ботев“ - Нова Загора, СУ „Иван Вазов” - Нова Загора и Професионална гимназия по селско стопанство - Нова Загора.

Реализираните дейности бяха част от Информационната кампания за превенция на улеснения от технологиите трафик на хора, в изпълнение на Програмата за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2024 г.

По време на последователните сесии с деца и родители, бяха обсъдени методите за въвличане в трафика на хора и рисковите ситуации, в които попадат малолетни и непълнолетни лица чрез интернет. Бяха дадени практически насоки, свързани с воденето на регулярни разговори с децата относно техния живот в реална и дигитална среда, с цел насърчаване на пълноценната родителска грижа и намаляване на родителското отчуждение. Постави се фокус върху пълноценната комуникация между родители и деца свързана с рискови поведения, която помага на децата да имат увереност и да споделят проблемите, с които се сблъскват.

Всички участници получиха специализирани информационни материали с Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100, предоставени на МКБТХ – Сливен от А21 България.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев