АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АСЕН ВАСИЛЕВ ОТГОВОРИ НА ВЕБЕР:"ОТГОВОРНО" ЛИ Е ДА ИЗЛЪЖЕШ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД?

Асен Василев
22.03.2024 / 09:16

Финансовият министър в оставка Асен Василев отговори в социалната мрежа X на председателя на Европейската народна партия Манфред Вебер.

Вчера той отново подкрепи Мария Габриел в социалните мрежи, като обяви, че поведението на лидерите на "Продължаваме промяната - Демократична България" e тревожно и призова за повече отговорност.

"Отговорно" ли е да излъжеш българския народ като предложиш кабинет, в който 11 от 19-те министри се оттеглиха, защото не знаеха, че ще бъдат предложени? Те буквално разбраха, че са част от кабинета, от пряко телевизионно предаване", пита Василев в отговор на публикацията на Вебер.

Припомняме: Основният спор между двете страни към момента е за ролите на Мария Габриел и Асен Василев. И докато от "Продължаваме промяната - Демократична България" вече допускат отново да работят с Габриел, стига да се върне доверието, без да уточняват как да стане това, то от ГЕРБ твърдо не искат финансовият министър да бъде част от преговорния процес и правителството. Продължават да настояват и за публично извинение заради квалификациите, отправени към Габриел. Във вторник (19 март) тя бе наречена от Василев "най-новото и най-красиво лице на мафията".

По информация на "Дневник" изказването на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Василев, че с първия мандат вече не може да има правителство, както и че Мария Габриел е неподходяща за премиер, не е било съгласувано с парламентарната група.

По думите на депутати от "Продължаваме промяната - Демократична България" Василев твърдо се противопоставял на идеята Мария Габриел да бъде премиер, въпреки предварително уговорените условия за ротацията и искал да саботира възможността тя да оглави следващия кабинет.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев