АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИВАН ЧЕНЧЕВ: БСП ПОКАЗАХМЕ, ЧЕ НИЕ СМЕ АЛТЕРНАТИВАТА НА ТОВА ВРЕДНО УПРАВЛЕНИЕ

Иван Ченчев
21.03.2024 / 09:02

„Избори ще има и те ще бъдат 2 в 1, тъй като няма шанс тези формации да се разберат. Според мен и двете страни никога не са искали преговори.“ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Иван Ченчев в ефира на Euronews Bulgaria.

„От едната страна имаме Борисов, който е изпран и легитимиран от ПП-ДБ. Оттам нататък всичко приключи. Съдебната реформа е заплаха за Борисов и той не я иска. А и в момента има статукво на ГЕРБ и ДПС в регулаторите, така че няма логика те да дадат на Кирил Петков това, което иска“, обясни Ченчев.

„ГЕРБ са опитни политици и те много добре знаят какво правят. В желанието си да унизят ПП-ДБ и да им свалят резултата на предстоящите избори, те сътвориха този цирк“, коментира той за създалата се ситуация около преговорите, която според него е недопустима.

По думите му това Народно събрание за 9 месеца е произвело само скандали, решения за Украйна, пазарлъци за постове и позиции и нищо за хората.

„През цялото време БСП се опитваше да постави на масата политики за хората и ние ще продължим да го правим. Показахме, че ние сме алтернативата на това вредно управление“, изтъкна Иван Ченчев.

Според него на този вот ще има наказани. „БСП излизаме чисти пред избирателите. Ние сме последователни и няма да спрем да поставяме на преден план важните национални въпроси, които за нас са демографията, здравеопазването, образованието, културата“, каза още народният представител.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев