АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

САЧЕВА: РАЗГОВОРИТЕ ПО-СКОРО СА ПРИКЛЮЧИЛИ, ОСТАВЯМ ВСЕ ПАК ВРАТА ЗАРАДИ ОТГОВОРНОСТТА КЪМ БЪЛГАРИЯ

Деница Сачева
20.03.2024 / 18:40

"След това скандално изявление, което беше направено от Василев, че Габриел не може да бъде премиер - за нас разговорите по-скоро са приключили, оставям все пак една врата заради отговорността към България", каза Сачева.

Припомняме, че във вторник Габриел върна на Радев мандата изпълнен, а от ПП-ДБ заявиха, че съставът на кабинета не е съгласуван с тях.

"Ние преговаряхме в продължение на 8 дни, изчерпахме всички големи и важни теми, по които трябваше да бъде получено съгласие, но тези преговори сякаш нямаха край", заяви тя.

"Всеки ден се идваше с нови искания, вкарваха се нови неща, които трябва да бъдат договаряни и ние казахме, че на тези преговори трябва да се сложи край, защото няма смисъл да продължаваме да изпълняваме сценария на ПП", допълни Сачева.

"Това, което се случи беше да покажем нашата отговорност към държавата, да внесем кабинет, който Мария Габриел да предложи, да каже с кои хора иска да изпълнява приоритетите и по никакъв начин не сме застрашили основните стратегически приоритети, по които трябва да работи държавата - съдебна реформа, Шенген, еврозона", каза тя.

Тя заяви, че няма да допуснат името на Габриел да бъде повече обект на подобно отношение. "България никога повече не може и не трябва да има министър на финансите, който се казва Асен Василев", допълни тя.

"Ако ПП желаят да имат такова безотговорно поведение, ние по-скоро ще стигнем до избори", каза тя. "Трябва да се игнорира личността на Асен Василев и той не трябва да участва повече в българската политика", допълни Сачева.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев