АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИ ОТ ПП-ДБ: СПОРАЗУМЕНИЕ ОЩЕ НЯМА, ПРЕГОВОРИТЕ - ДА НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ

Лорер
20.03.2024 / 14:13

ПП-ДБ не са подписали споразумението за управление с ГЕРБ, защото в него са липсвали ключови изречения, свързани с реформите в службите и съдебната система. Това каза в кулоарите на парламента депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

"ПП-ДБ не са го подписали, защото са липсвали специфични изречения, свързани с прокуратурата. Стана ясно, че някои много важни изречения са отсъствали в споразумението, което е причината то да не е подписано от нас", каза той.

"Тоест, споразумение все още няма", добави Даниел Лорер.

Според депутата от ПП-ДБ Венеция Ангова обединението не трябва да участва във възобновяване на преговорите с ГЕРБ-СДС, но уточни, че решението трябва да бъде взето колективно.

Тя добави, че не е в преговорния екип и не може да носи отговорност, но нейното мнение е "не".

Според Венеция Ангова кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел се е поддала на натиска на лидера на партията Бойко Борисов. Повод за коментара й е вчерашното изказване на финансовия министър в оставка и съпредседател на ПП Асен Василев, че, "Габриел може би е най-новото и красиво лице на мафията".

"Това, което Асен Василев каза, е политически факт - че Мария Габриел застана на страната на Борисов, а ние смятахме, че иска да движи страната напред в развитието й", посочи тя.

Ангова смята, че "ако Габриел иска да оправим съдебната система, тя сама ще арестува Борисов, не е нужно ние да го арестуваме и не е нужно ние да се хвърляме…".

По-рано през деня на брифинг Мария Габриел поиска извинение от ПП-ДБ за епитетите, които те използваха по неин адрес по време на изявлението им във вторник вечерта, както и за обвиненията, че е нарушила Конституцията.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев