АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП: АКО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО СЕ ГЛАСУВА, ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ЦИРКА НА ГЪРБА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Христо Проданов
19.03.2024 / 19:42

„Кабинетът не е различен - само преди 24 часа от сглобката анонсираха точно същия кабинет. И тогава от ПП-ДБ казаха, че това е неприемливо за тях. Така, че имаме два варианта: Ако утре те гласуват този „неприемлив за тях кабинет” – това ще означава поредно предателство спрямо техните избиратели. Но, по-важно е друго – и в двата варианта това е лош вариант за българските граждани”.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП и народен представител Христо Проданов пред медиите с първия коментар на „Позитано” 20 днес.

„Ябълката на раздора бяха отбраната и енергетиката. Защо? Защото в енергетиката има около 30 милиарда за изграждането на 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй”, което според нас няма да се случи, има пари по Плана за възстановяване и устойчивост за Мариците, а в отбраната са плановете за превъоръжаване на армията. Т.е. – министерствата със сериозен ресурс. Това, което ни показват е, че ГЕРБ успяха да отмъкнат част от плячката”, заяви позицията на социалистите Проданов.

Христо Проданов добави, че не би могъл да се ангажира с това как ще бъде гласуван кабинета, тъй като самите ПП-ДБ са много разделени. „Може част от тях да излязат при гласуването, може други да не влязат в зала, така че да се гласува това правителство. После, вероятно да си обърнат ролите – едните да се правят на опозиция, така, както всъщност беше и досега между ПП-ДБ и ГЕРБ в сглобката. „Всички са в кюпа, разпределиха порциите за пореден път”, подчерта Проданов.

Социалистът бе категоричен, че каквото и да се случи при гласуването – това не е добре за българските граждани: „В целия процес някъде да чухте да се говори за някакви политики – за минимална работна заплата, за доходи ,за работещи бедни, за здравеопазване, нещата, които интересуват хората. Тогава, когато една политика е съсредоточена само върху плячкосването на държавата, а именно на разпределение на ресурсните министерства, на регулаторите – това не е политика. И е абсурдно”, реагира Христо Проданов и заключи:

„Но договорките ще лъснат. Истината винаги излиза наяве. Едно е сигурно – ако това правителство се гласува, ще продължи цирка, но цирк на гърба на българския народ”.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев