АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НЕОФИЦИАЛНО: ПРОВАЛ НА ПРЕГОВОРИТЕ, ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ

Радев и Габриел
19.03.2024 / 13:09

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са постигнали съгласие по време на удължения срок на преговорите за съставяне на правителство, мандатът ще бъде върнат с празна папка, и България отива на избори.

Това съобщиха неофициално високопоставени източници от двете партийни централи на коалициите, цитирани от БГНЕС.

Днес в 12.00 часа изтече срокът, който бе поставила номинираната от ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел за постигане на съгласие с ПП-ДБ.

По неофициална информация мандатът ще бъде върнат днес на президента Румен Радев в следобедните часове. Очаква се потвърждение от президентската институция.

Всеки момент се очакват и официални изявления от партийните централи.

В понеделник Мария Габриел прие мандата от Румен Радев като кандидат за министър-председател от ГЕРБ-СДС. Това се случи в присъствието на преговорния екип на ГЕРБ и на премиера в оставка акад. Николай Денков и съпредседателят от ПП-ДБ Кирил Петков.

"Нямам никакви новини – нищо, което да съобщя. Обсъждаме всичко. Днес се надявам всички да сме реалисти", заяви съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов на влизане в сградата на парламента.

Кратък коментар направи и Делян Добрев от ГЕРБ, който е един от критиците на правителството в некоалиционния му формат досега.

"Не съм голям оптимист. Не разбирам какво му е толкова важното на Тагерев, че един Тагарев да ни прати на избори", каза Добрев тази сутрин.

БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев