АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ПРИЗОВА ЗА ВРЪЩАНЕ НА МАНДАТА И ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ

Георги Свиленски Снимка: БГНЕС
18.03.2024 / 14:20

Заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски коментира, че социалистите настояват изборите да се проведат заедно с вота за Европейски парламент:

"Няколко загубени дни за България, за българските граждани и за всички нас. Ставаме свидетели на едно безцеремонно търгуване на държавата, разпределяне на постове, регулатори. Всички видяхте как тези партии, които им е поверено да управляват държавата, вчера не се посрамиха и на празника разиграха цяла България и вас журналистите с едни безсмислени пресконференции, от които целта беше една единствена - Борисов да извие ръцете на "Продължаваме промяната".

Промяната след това цяла вечер да му се моли да не върне мандата, за да стигнем до ситуация, в която господин Пеевски днес да им каже какво да направят - да изчакат седем дни да седнат и да се разберат. И докато Кирил Петков се моли на Борисов за това да не връща мандата, да го задържи още 7 дни, разбираме, че в петък господин Пеевски е написал споразумението с разпределението на регулаторите, което още веднъж показва съдържанието на тази сглобка.

Съдържанието на тази коалиция, отношението на тези хора към България и към държавата. Затова нашата позиция е категорична, че този мандат не трябва да бъде изпълнен. Мандатът трябва да бъде върнат час по-скоро, България трябва да отиде на избори, тъй като това, което предстои да се случи, ако се случи, гарантира единствено несигурност, нестабилност, кражба и разпределение на държавните постове и държавните богатства, което България не заслужава. Ние сме изключително притеснени от развитието на ситуацията, която се случва в момента".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев