АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН РЕМОНТИРА ЧИТАЛИЩЕТО В ГЕРГЕВЕЦ

Remont
15.03.2024 / 08:40

Приключиха дейностите по вътрешния ремонт на Народно читалище „Надежда 1929“ в сливенското село Гергевец. За това съобщиха от Дирекция „Общинска инфраструктура“. Това е поредният обект в населените места, които Община Сливен ремонтира.

Двуетажната сграда разполага с голяма зала, където бе положена настилка от гранитогрес, бяха сменени дървените прозорци и порталните дървени врати, а стените и таваните бяха наново боядисани.

Дейностите в малката зала на читалището включваха облицовки с гипсокартон по стените, монтаж на нова ел. инсталация с осветителни тела и боядисване.

На втория етаж бе ремонтирано хранилището, където бяха сменени два прозореца и една врата, стените бяха измазани и боядисани, беше положена и нова подова настилка – балатум. Обектът разполага и с нов санитарен възел.

„Радвам се, че успяхме да внесем комфорт и да създадем по-приветлива среда в още едно място на българския дух, традиции и културно средище“. Това заяви кметът Стефан Радев в отговор на изразената към общинското ръководство благодарност от страна на местни жители, посетители и самодейци към ремонтираното читалище.

Пресслужба на община Сливен

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев