АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕЛЕГАЦИИ ОТ 36 СТРАНИ ЩЕ НАБЛЮДАВАТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В РУСИЯ ПО ПОКАНА НА ПАРЛАМЕНТА

Делегации от 36 страни ще наблюдават президентските избори в Русия по покана на парламента
14.03.2024 / 09:21

Делегации от 36 страни по света пристигат в Русия по линия на Федералното събрание като международни наблюдатели на президентските избори в Руската федерация, включително представители на пет междупарламентарни организации. Това каза пред ТАСС заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачев.

„От днес, по покана на камарите на Федералното събрание, делегации от 36 страни идват на изборите като наблюдатели, включително от 30 национални парламента, както и от 5 международни организации“, каза сенаторът. Той добави, че тези организации включват Междупарламентарната асамблея на ОНД, Парламентарната асамблея на Организацията на договора за колективна сигурност, Междупарламентарната асамблея на Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия, Организацията за ислямско сътрудничество и Централноамериканския парламент.

По думите на Косачев общо по линия на парламента са акредитирани над 200 парламентарни наблюдатели. „Плюс още няколко десетки експерти по изборите (също по наша покана) и този брой може да нарасне още“, отбеляза заместник-председателят на Съвета на федерацията.

Съветът на федерацията насрочи президентските избори за 17 март 2024 г. Гласуването ще продължи три дни: 15, 16 и 17 март. Четирима регистрирани от Централната избирателна комисия на Руската федерация кандидати се борят за поста държавен глава: Леонид Слуцки, Николай Харитонов, Владислав Даванков и Владимир Путин.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев