АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТКРИВАТ ПАМЕТНИК НА ГЕОРГИ ДАНЧЕВ В СЛИВЕН

Георги Данчев
13.03.2024 / 12:42

В Сливен на 15 март ще бъде открит паметник на Георги Данчев, председател на Окръжния съвет в града в периода 1965-1980 г. Това съобщиха инициаторите от Ротари Клуб в Сливен.

Събитието съвпада със 102-рата годишнина от рождението на Георги Данчев, когото сливналии помнят и почитат и днес. Монументът ще бъде на едноименния булевард, в градинката срещу спортна зала.

Паметникът се изгражда по инициатива на Ротари Клуб Сливен и със съдействието на Община Сливен, а Общинският съвет одобри предложението през октомври, 2022 г. Средствата за паметника бяха събрани благодарение на доброволните дарения на граждани, представители на местния бизнес и културните среди по време на последния традиционен Пролетен бал на клуба.

Паметникът се издига в чест на човека и визионер Георги Данчев, при управлението на когото са изградени множество ключови подобрения и инфраструктурни обекти в град Сливен, включително язовир „Асеновец”, пътническата въжена линия до местността „Карандила”, самолетната писта с летищната база край Сливен, първият извънстоличен телевизионен ретранслатор, тролейбусният транспорт, сградите на кметства, читалища, пощи и здравни служби, уличният асфалт в населените места, помпените станции край Тунджа, трасетата за високо напрежение в полето и Балкана, но преди всичко - огромната по мащаби пътна инфраструктура, призната за най-добрата и качествената в България за времето си.

източник: БТА Сливен

Още за Георги Данчев прочетете тук:

https://www.actualno.com/sliven/georgi-danchev-vizioneryt-za-kogoto-sliven-be-kauzata-na-jivota-mu-news_734983.html

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев