АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАУКАТА – ПРОПАДАЩИЯ ФУНДАМЕНТ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА

НАУКАТА – ПРОПАДАЩИЯ ФУНДАМЕНТ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА
08.03.2024 / 13:35

Вече почти няма политик, или корпоративен ръководител, да не говорим за образователните и университетски такива, без нАучни титли. Както „женералите” ни почти достигат броя на подчинените си офицери, така и професорите са вече „под път и над път”. Девалвацията на тази някога най-преститижна титла, достигна до тривиалното си англосаксонско значение на „преподавател”. Независимо, че някои все още продължават и да преподават. За голяма част е просто декорация към административната им, или политическа субектност.

Често се твърди, че губим цивилизацията. Рисковете идват от много източници. Сред тях е нарастващият риск от ядрена война; нарастващата полицейска държава, в която поведението, защитено от Конституцията, е криминализирано въпреки Конституцията; единството е изместено от Вавилонската кула; подклаждана eтническа и полова омраза, която обслужва политиката на идентичността; почвата, унищожена от химикали с последващо намаляване на хранителна стойност на растения, месо и мляко от животни, хранени с ГМО продукти; корупцията на науката и образованието; отказ от натрупаната култура в литературата, изкуството, музиката, морала и поведението; драстични политики за отстраняване на предполагаеми заплахи, като изменението на климата, които може да са, или да не са реални; идеологическо преоформяне на обществото като Голямото рестартиране на Световния икономически форум; умишлено създадени и пуснати зарази с цел контрол на населението; климата и природните катаклизми като оръжие.

Продължаващото неглижиране на религията даде свобода на действие на сатанинските сили.

Корупцията на науката е във фокуса на общественото внимание. Науката се основава на търсенето на истината и на почтеността на търсещия. Тази основа е крехка и се корумпира системно. Ако науката се възприема като расизъм и инструмент за превъзходство на определена раса и етнос, тя губи своя авторитет сред тези, които я възприемат по този начин. Ако полът зависи от самообявяването, а не от съответните части на тялото, биологията е отхвърлена, точно както генетичният марксизъм на Лисенко унищожи съветската генетика в началото на 20 век. Идеологията е враг на науката и ние отново виждаме потискането на науката от идеологията в забраната за изследване на генетичната основа на интелигентността.

Най-големият покварител на науката са парите. Днес научните експерименти струват много пари. Те вече не могат да се финансират от бюджетите на университските факултети по физика, химия, биология, астрономия и прочие нейни раздели. Финансирането идва отвън и това отвори пътя за навлизане на интересите на финансиращите в процесите ѝ. Държавните пари за образование съдържаха всички заплахи и повече, които политиците предвиждаха, а корпоративните пари и парите на фондациите купиха учените.

Финансирането засяга не само това, което се изследва, но и констатациите. Голям процент от физици и химици по света се занимават с изследване на оръжия и не могат да заемат позиция, като например да поставят под въпрос официалния, напълно фалшив разказ за 11 септември, който застрашава тяхното финансиране. Психолози помагат на ЦРУ да усъвършенства техниките си за контрол и изтезания. Антрополози помагат на службите за сигурност в разработването на методи за контрол на населението. Вирусолозите разработват биологични оръжия. Бизнес училищата развиват основно рекламна пропаганда. Списъкът продължава.

Както разбрахме от Covid епопеята, корпорациите на Big Pharma финансират повечето медицински изследвания. Тъй като парите идват от тези източници, те определят какво се изследва и заключенията.Продукт от това финансиране беше самият Covid и протоколите, предотвратяващи ефективното лечение, които бяха наложени на лекарите в името на печалбите от „ваксините“ срещу Covid на Big Pharma и противоконституционните правителствени мандати, които допълнително маргинализираха свободата на учени и лекари по света.

Научната кариера зависи от публикацията. Когато финансирането идва от хора с търговски, или печалбарски интереси за резултатите от изследванията, финансираният от тях учен е в ситуация на конфликт на интереси. Угаждането на финансиращите е необходимо за продължаване на финансирането, точно както избраният депутат отговаря на интереса на своите бизнес подръжници в избирателната си кампания.

Проблемът с това как се финансира науката, подобно на проблема с това как се финансират изборите, достигна критичен етап, който разрушава целостта на науката, както доказват изявления на редактори на двете най-престижни медицински списания:

„Вече просто не е възможно да се вярва на голяма част от клиничните изследвания, които се публикуват, или да се разчита на преценката на доверени лекари, или на авторитетни медицински насоки.“ — Главен редактор на New England Journal of Medicine.

„Голяма част от научната литература, може би половината, може просто да е невярна, с наличие на явни конфликти на интереси. Науката се обърна към мрака.” - д-р Марша Ейнджъл.

Днес науката е купена и лишена от почтеност. Това се случи поради колапса на научната култура и етика. Парите имат предимство пред почтеността и истината. Ако кариерният натиск върху учените е достатъчен, за да пренебрегне почтеността и отдадеността на истината, какво се случва другаде в обществото, където възпиращите стандарти са още по-слаби?

Науката е фундаментална основа. Ако тя бъде унищожена, което се случва пред очите ни, цивилизацията е унищожена.

Светослав Атаджанов

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/naukata-propadashtiya-fundament-na-civilizaciyata/129002

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев