АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: АСЕН ВАСИЛЕВ НЕ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ МИНИСТЪР, НО МАРИЯ ГАБРИЕЛ ТРЯБВА ДА РЕШИ

Бойко Борисов
08.03.2024 / 11:48

Ако продължават да правят поголовни смени, дори когато са в оставка, да сключват договори за близо половин милиард лева, да сменят ръководството на АПИ, когато са в оставка, да си слагат свои заместници, аз мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър. Ако Мария Габриел може да работи с него, да работи. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той посочи, че е останал трогнат от поканите на „Продължаваме Промяната – Демократична България” да присъства на разговорите за правителство. Разбирането му обаче било премиерът да води преговорите за кабинет, който може да ръководи. Той обяви, че първата среща с ПП-ДБ ще се състои утре в 18 часа.

"Щедрото предложение да разделим регулаторите не е конституционно, правилно и морално. Утре ГЕРБ и ППДБ може да ги няма. Ако се върнете в миналото - дори когато ГЕРБ имаше такива мнозинства, че може еднолично да назначи регулаторите, ние сме давали на всички партии.

Ако беше толкова важно, защо първо не сменихме регулаторите, а направихме Конституцията.“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Министрите не били важни, ето една оферта тогава - ГЕРБ взима всички министри, даваме им Външно и им гласуваме регулаторите“, предложи Борисов.

„Като гледам червените рози, които ПП дават на БСП, искам да ги предурпедя, че с комунистическата партия ГЕРБ няма да управлява и да дели регуалторите.“, закани се лидерът на ГЕРБ.

Преговорите ще продължат в неделя. Мария Габриел си избира министрите, с които може да работи. Едновременно се разбираме за регулаторите и съдебната система и след един-два дена се разбираме какво да правим, очерта програмата Борисов.

„Гордея, се че успях да запазя България на газовата карта на света. В Белия дом ми казаха, че ме окуражават да направя Балакнски поток. Аз се гордея с това, което построихме, защото благодарение на него сега тече газ към Украйна, Сърбия, Гърция, Северна Македония“, завърши той.

Нова телевизия

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев