АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛЕДВА: ПОЛИТИЧЕСКА СМЪРТ ЗА ПЕПЕ, ПЪЛНА МАРГИНАЛИЗАЦИЯ НА ДЕБЕ

Следва: политическа смърт за ПеПе, пълна маргинализация на ДеБе
23.02.2024 / 12:55

Цялата политическа халтура я прогнозирах и написах тук още след миналите избори. Казах, че ще има коалиция - едните ще са в нея, защото им е временно изгодно (ГЕРБ и ДПС), а другите - защото макар да им е неизгодно, от Козяк и Брюксел ги "молят учтиво", а те не могат да отказват на Козяк и Брюксел.

Не можах да предвидя гросмайстроския ход с кметските избори в София: Бойко им пусна кандидат тип "Цецка Цачева", за да вземат кметското място и малко да се свали напрежението от ГЕРБ след погромите в София при управлението на Фандъкова, но пък успя да овладее общинския съвет - и постигна идеалната за него формула: на практика контролира вземането на решения, а цялата политическа отговорност отива при пепедебетата.

В задачата се пита как се случи така, че в партията на "айтитата, меринджеите, пиарките и социалните антрополози", където са съсредоточени толкова много дипломи от чужбина и точки IQ, не успяха да видят и прогнозират този очеваден сценарий и се оставиха да бъдат изиграни така?!

Отговорът е един и същ за всички съвременни либерални партии и политици: идеологията е по-важна от стратегията. И стратегически съображения не могат по никакъв начин да поставят под въпрос идеологически решения. А основният стълб на идеологията им е религиозното и безусловно подчинение на Козяк и Брюксел. Дори с цената на собственото политическо самоубийство.

От тук това, което следва е: политическа смърт за ПеПе, пълна маргинализация на ДеБе, смяна на Христо Иванов и последващо "ребрандиране" с ново име.

И после по старому ще започнат да се изкарват неопетнени девици и морални стожери и ще борят "мафията и корупцията" и ще цитират "моралът е доброто" на Кристиан Таков - всякаш нищо не се е случвало.

Тихомир Чергов

https://www.lentata.com/

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев