АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МЕДВЕДЕВ: ЗАПЛАХАТА ОТ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ Е РЕАЛНА И ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ

Дмитрий Медведев
22.02.2024 / 12:25

Колкото и тъжно да звучи, този сценарий е реален. Трябва да направим всичко, за да не се случи, но точно този часовник, който тиктака в определена посока, сега се е ускорил много, каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на РФ.

Заплахата от употреба на ядрени оръжия е реална и трябва да се предприемат всички възможни мерки, за да се предотврати този сценарий. Въпреки това, ако стане въпрос за съществуването на Русия, ръководството ѝ няма друг избор, предупреди заместник-председателят на Съвета за сигурност на страната Дмитрий Медведев в обширно интервю за различни местни медии, включително РИА Новости, съобщи Фокус.

"Колкото и тъжно да звучи, този сценарий е реален. Трябва да направим всичко, за да не се случи, но точно този часовник, който тиктака в определена посока, сега се е ускорил много. И в това виждам и неспособността, съжалявам , безсилието на тези западни власти, които постоянно повтарят едно и също нещо: "Не, руснаците се плашат, те никога няма да направят това“. Грешат.

Ако говорим за съществуването на нашата държава, какъв избор ще има за ръководството, за държавния глава? Никакъв. Следователно това, за съжаление, е реална заплаха, пряка и очевидна заплаха за цялото човечество“, предупреди политикът.

Той също така добави, че когато човечеството създава някакъв вид оръжия, "то винаги ги е използвало“, привеждайки примера с ядрената атака на САЩ срещу Япония.

"Това не е разпалване на страстите. Това е просто причина да се замислим къде сме. Защото – знаете ли – хората си мислят: Хрушчов и Кенеди едва не започнаха ядрена война – но това беше отдавна, беше заради Куба, сега това не може да се случи. Къде е разликата? В нищо. Ситуацията е още по-напрегната. Тогава нямаше конфликт между Русия и Америка, но сега има такъв“, подчерта заместник-председателят на руския Съвет за сигурност.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев