АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОЛСКИ ФЕРМЕРИ: ПУТИН, ВЪВЕДИ РЕД В УКРАЙНА, БРЮКСЕЛ, И ПРИ НАШИТЕ УПРАВНИЦИ!

Полски фермери: Путин, въведи ред в Украйна, Брюксел, и при нашите управници!
21.02.2024 / 11:02

Вторник беше белязан от земеделски протести в цялата страна. Вчера фермерите демонстрираха недоволството си на повече от 200 места в Полша. Блокирани бяха магистрали и местни пътища, както и градски центрове като Краков, Ченстохова и Олщин. Протести се проведоха и на граничните пунктове с Украйна.

Повече от 100 земеделски трактора блокираха пътя точно до изхода на магистрала А1 в Гьоржички. Вестник "Виборча" съобщава, че по време на протеста е възникнала скандална ситуация. "На един от тракторите можеше да се види знамето на СССР със сърп и чук и послание до Путин", пише "Виборча". Твърди се, че организаторите са били изненадани от плакат с лозунг: "Путин, въведи ред в Украйна, Брюксел и при нашите управници".

Началникът на Министерството на вътрешните работи Марчин Кервински реагира на скандалния плакат. - За информация - скандалният транспарант, чиято снимка обиколи мрежата, беше незабавно премахнат от полицията. Полицията и прокуратурата провеждат действия срещу автора му. Няма да има търпимост към подобни престъпни действия", написа Кервински в портала X.

Исканията на земеделските стопани са: да се опростят и намалят необоснованите изисквания на "зелената сделка", да се намали прекомерният внос на селскостопански и хранителни стоки от Украйна и да се подобри рентабилността на селскостопанското производство. Министерството на земеделието посочва, че протестите на земеделските стопани вече са се състояли през есента на 2023 г., и изтъква, че те са резултат от грешките на предишните управляващи. Министерството съобщава, че работи по исканията, повдигнати от земеделските производители.

Източник: tokfm.pl

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев