АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРИ МЕСЕЦА ЩЕ ПРОВЕРЯВАТ ДАЛИ Е ИМАЛО СЪДИИ В ГРУПАТА НА МАРТИН БОЖАНОВ - НОТАРИУСА

    Съдийската колегия решава за комисията "Нотариуса"
20.02.2024 / 15:17

През следващите три месеца специална временна комисия на Съдийската колегия ще проучи всички факти и обстоятелства за участието на съдии в дейността на групата около разстреляния в края на януари Мартин Божанов - Нотариуса.

Единодушно членовете на Съдийската колегия решиха в следващите три месеца да анализират конкретни съдебни дела, сред които за фалита на КТБ, по които страни са били - освен Божанов, и адвокатите Велимир Атанасов, Емил Писков и Калин Чанков.

Ще се изиска информация и от органите на съдебната власт, прокуратурата, МВР, ДАНС, НАП, Съдебния инспекторат и Националното бюро за контрол на СРС. Решението беше взето бързо и почти безпроблемно с изключение на краткия спор между Олга Керелска и Цветинка Пашкунова - по обхвата на комисията да проверява информация, свързана само със съдии.

"Ако в хода на нашето проучване излязат имена на прокурори и следователи, служители на правоохранителните органи, трябва ли тази информация да бъде премълчавана? Мисля, че ако излязат такива имена, ние нямаме основание да не изнасяме тази информация".

"Въпросът беше, че нашата дейност няма да е така мащабна, както например на парламентарната комисия, която изследва всички факти и обстоятелства. Това имах предвид. Какво премълчаване? Нашата комисия ще работи публично и всичко, което се изнесе, разбира се, че ще бъде обобщено и ще бъдат сезирани компетентните власти", казаха те.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев