АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИКОЛА МИНЧЕВ: В ПП НЕ РАЗСЪЖДАВАМЕ ВЪРХУ ВАРИАНТ ДА НЯМА РОТАЦИЯ, ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ ПЛАВНО

 Никола Минчев
16.02.2024 / 15:56

Да има правителство в този формат е най-доброто, което може да има в този момент България и призовавам всички политици да бъдат отговорни за това ротацията да се случи плавно.

От парламентарната група на ПП-ДБ не разсъждават върху вариант да няма ротация през март месец. Това заяви заместник-председателят на 49-то Народно събрание и депутат от ПП-ДБ Никола Минчев пред журналисти в кулоарите на Партийния дом.

По думите му компромисът, който е бил направен преди 9 месеца, нямало смисъл да бъде хвърлен на боклука. Минчев призова политиците да бъдат отговорни за това ротацията да се случи плавно.

"Не разсъждаваме върху вариант да няма ротация. Нашето мнение е, че този компромис, който направихме преди 9 месеца, няма смисъл да бъде хвърлен на боклука, казано образно. Да има правителство в този формат е най-доброто, което може да има в този момент България и призовавам всички политици да бъдат отговорни за това ротацията да се случи плавно", обясни Никола Минчев в кулоарите на парламента.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партньорите се отдалечават от ротацията и тя може да не се случи точно на 6 март.

Разчитам, че Денков и Габриел ще успеят да договорят такива параметри, които да са приемливи за абсолютно всички. Но напомни, че позицията на ПП към момента е, че вътрешният министър трябва да е техен.

На въпрос дали ПП-ДБ са дали на Денков картбланш да преговаря да не е той външен министър, Минчев обясни: Дали сме картбланш на Денков да преговаря, това, което договори с Габриел ще го разгледаме след това. Вярвам в неговия разум и съм сигурен че ще се получи добър резултат.

Минчев, който е председател на временната парламентарна комисия за разследване дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса, коментира и доклада по казуса с Нотириуса.

Този доклад, който Атанас Атанасов е получил, съм го изпратил на всички членове на комисията. В него се описва как е функционирала групата около Нотариуса, има списък с няколко имена на хора, които са посещавали клуба. Моето желание е тези имена да ги получим по институционален ред и в хода на работата на комисията да изскачат, както това се случи с името на Емил Писков, който беше споменато от страна на Антикорупционния фонд, разказа Минчев.

От изнесените до момента публично факти и обстоятелства изглежда, че Иван Гешев е свързан с дейността на групата около Нотариуса, обяви шефът на комисията по случая в парламента.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев