АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕНКОВ ЗА РОТАЦИЯТА С ГАБРИЕЛ: НАЙ-ЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ – СМЕНЯМЕ СИ МЕСТАТА!

Денков
15.02.2024 / 08:54

Премиерът Денков настоя, че от ПП-ДБ не се опитват да вземат нещо от ГЕРБ по повод на спора в "сглобката" за това кой да поеме поста на министър на външните работи след ротацията.

"Ако направим ротацията, така че с Мария Габриел само да си сменим местата, те ще имат същия брой министри, същите хора. Единствената разлика е, че външният министър ще е станал премиер - това е повишение, не понижение. Тази теза, че ГЕРБ ще бъде ощетен, е абсолютно несъстоятелна", категоричен бе той.

По думите му по тази тема е била вкарана малко повече драма, отколкото трябва да има.

"Не мисля, че е имало искри между нас с г-жа Габриел. Напротив, ние обсъждаме варианти и ще продължим да обсъждаме, така че когато има крайно решение, то ще бъде чуто".

Денков отново настоя: "Така най-лесно може да се направи ротацията - сменяме си местата".

"Смятам, че тона от последните дни, в който беше казано, че това не може да бъде ябълка на раздора, която да счупи правителството, е правилния тон. Търсим решение", посочи премиерът.

Според него министрите не са на една или друга партия. Те са хора, които са избрани, след като са получили одобрението и на двете страни от партийните лидери.

"Сега ще са с одобрение на двамата премиери. Те трябва да си вършат работата и да нямат партийни пристрастия. Разбира се, ако не се справят, трябва да си отидат по професионални причини", подчерта Николай Денков.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев