АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИС МИТОВ: НЯМАМ НИКАКВИ ОЧАКВАНИЯ ОТ РАЗСЛЕДВАНЕТО В ПАРЛАМЕНТА ЗА НОТАРИУСА

 Борис Митов Снимка: Борислава Борисова
12.02.2024 / 10:23

Нямам никакви почти очаквания от прокуратурата, от Антикорупционната комисия, камо ли от парламента, които пък си съставиха тази комисия с личната благословия на Делян Пеевски (Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – б.р.). Неговото име фигурира в този случай документално, като част от предупрежденията, отправяни към съдия Цариградска.

Това каза пред БНР журналистът Борис Митов от Свободна Европа. В предаването "Преди всички" той коментира скандалите в съдебната система и разследването по убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

"И сега гледаме как всички гледат да избягат от това име - Делян Пеевски. Единствено Илияна Кирилова го спомена и се опроверга, че няма никаква необходимост. На пресконференцията Кирилова през цялото време говореше, че по този случай нищо не е ясно, слухове и предположения. И на следващия ден излезе пред "24 часа" и категорично каза, че няма никакви данни за Делян Пеевски", припомни Борис Митов.

"За съжаление това, което виждам до тук, че единственият вариант да се попречи и да се развалят плановете на някакви задкулисни играчи, които очевидно са свързани и с този случай, както бяха свързани и с "Осемте джуджета", както и с всички предходни скандали с търговия с влияние в съдебната власт, е чрез активност от нас журналистите, така с помощта на редови магистрати. А те дали ще излязат с имената си веднага или първо ще подпомогнат нашите усилия да разберем нещо повече, от това което парламентарната комисия ще извърши и прокуратурата, ръководена от Сарафов?", коментира журналистът.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев