АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЪКОВОДСТВОТО НА БСП СВАЛИ ПОЛИТИЧЕСКОТО ДОВЕРИЕ ОТ ОБЩИНСКИТЕ СИ СЪВЕТНИЦИ В СОФИЯ

 Изпълнителното бюро на БСП свали политическо доверие от групата общински съветници на партията в Столичния общински съвет
09.02.2024 / 14:26

съветници на партията в Столичния общински съвет, съобщиха от "Позитано" 20.

Решението е било взето на извънредно заседание на ръководството, на което е било обсъдено поведението на червените общинари, като от партията посочват, че се разграничават от техните действия.

До решението се стигна, след като общинските съветници не са изпълнили решението на Националния съвет, което гласи: „Градският съвет на БСП да издигне кандидатурата на Диана Тонова за председател на Столичния общински съвет. Общинските съветници от „БСП за България" в гласуването за избор на председател на СОС да не подкрепят създалите се мнозинства в Общинския съвет и да не гласуват за друг кандидат, освен излъчената кандидатура на Диана Тонова“, посочват от партията.

От партийната централата изтъкват, че на вчерашното заседание съветниците не са издигнали Тонова и са гласували за друг кандидат.

"Те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС. ⁠На следващото заседание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания", съобщиха още от "Позитано" 20.

Преди ден Столичният общински съвет избра за свой председател Цветомир Петров след седем поредни неуспешни опита за избор.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев