АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ВЪЗРАЖДАНЕ" ИЗГОНИ ТРИМА ДЕПУТАТИ ЗАРАДИ СКАНДАЛА С НАПУСНАЛИТЕ СЪВЕТНИЦИ В СОС

"Възраждане" изгони трима депутати заради скандала с напусналите съветници в СОС
09.02.2024 / 10:49

Трима депутати бяха изключени от партия "Възраждане" след вчерашния скандал в Столичния общински съвет. Това са Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, който бе и заместник-председател на партията.

За кандидатурата на кандидата на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров вчера гласуваха четиримата съветници от "Възраждане" - Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов, Севделина Петрова. Партията ги изключи от седемчленната група на "Възраждане" в общинския съвет.

"Вчера четири човека от "Възраждане" от Столичния общински съвет избраха финансови стимули пред каузата. Това рефлектира неприятно върху организацията. Вчера на заседание на столичната ни организация се реши да им се поиска политическа отговорност на тези съветници. Поискахме оставките на трима души депутати, номинирали тези съветници в СОС. Те отказаха и ние ги изключихме. Това са Николай Денчев, Александър Рангелов и Иво Русчев", заяви в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, заобиколен от депутатите от партията.

По думите му само "Възраждане" е опозиция в СОС, макар и от само трима съветници.

"Столичани ги чака безогледно крадене. Жалко за столицата. Нашите съветници ще защитават каузата в СОС", каза още Костадинов.

Костадинов обясни, че постъпката на общинарите "рефлектира и върху организацията ни, защото получихме изключително много съобщения от наши симпатизанти, които искат обяснения."

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев