АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДНЕС СЕ СБОГУВАМЕ С БОРИСЛАВ ЧАКРИНОВ

Борислав Чакринов
07.02.2024 / 10:41

Прощаваме се с големия режисьор Борислав Чакринов. Днес семейството и колегите му ще го изпратят в последния му път. Поклонението ще е от 12 часа във фоайето на Драматичен театър „Адриана Будевска“ в Бургас, чийто директор дълги години беше театралният режисьор.

Кметът Стефан Радев изпрати цветя и съболезнователен адрес до близките му. В него той изразява признателност за всичко, което Чакринов е направил за сливенския драматичен театър през годините и за българската култура.

„Загубата за цялата театрална гилдия е огромна. Сцената опустя. Рядко се раждат ярки личности, които оставят толкова дълбока следа. Борислав Чакринов ще липсва на всички сцени, както в страната, така и в чужбина. Ще липсва и на Сливен! Поклон!“, пише Стефан Радев.

Борислав Чакринов беше голям приятел на Сливен, на сливенските творци и на Драматичен театър „Стефан Киров“. Носител е на голямата общинска награда „Добри Чинтулов“.

През годините режисьорът е ръководил и столични театри. Поставил е над 120 спектакъла на почти всички театрални сцени в България. Често е канен за постановки и в чужбина.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев