АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДИМИТЪР СТОЯНОВ: ПЕЕВСКИ ЗАЩИТАВА СВОИТЕ КОАЛИЦИОННИ ПАРТНЬОРИ

Димитър Стоянов
01.02.2024 / 12:48

Той настоя всички сигнали около т.нар. Пътя на Копринката да бъдат дадени на прокуратурата.

Това заяви секретарят на президента Димитър Стоянов пред БТВ, опровергавайки думите на вицепрезидента Йотова, че президентът е получавал оферта от сглобката. "От началото на сглобката президентът не стана част от нея, макар че имаше такива оферти", каза Йотова на 30 януари. До този момент всички лидери на сглобката отрекоха казаното от вицепрезидента да е вярно.

„Ако трябва да интерпретирам думите на госпожа Йотова, бих казал следното – да, предложение към Румен Радев имаше и то дойде по време на самия запис. Офератата, която отправиха към президента, е да бъде английска кралица – да му бъдат орязани крилата и да му бъдат отнети всички привилегии, включително и за назначаване на хора в службите. Ако погледнете записа, това е програмата за управление на сегашното правителство, на сегашната сглобка. Ще видите в него, че Бойко Борисов е изпран, че Конституцията вече е променена. Покана към президента Румен Радев няма – това, което казах, е в шеговит тон. Той категорично изрази своя вот на недоверие по време на връчване на мандата в резултат на този запис“, изтъкна Димитър Стоянов.

Димитър Стоянов коментира и политическия проект "Трети март". Той заяви, че не е наясно дали ще има партия „Трети март“ и ако възникне такава дали ще бъде президентска, или не.

Според него въпросът дали Весела Лечева, Крум Зарков и бившите социални министри ще бъдат лицата на такава алтернатива – трябва да бъде отправен към тях.

„Все още не виждам такъв проект на хоризонта, може би трябва да го дискутираме, след като се появи“, каза Димитър Стоянов и допълни, че досега проруски партии не е виждал в България.

“Ако има такъв проект, в неговите рамки ще се реши дали да работи с Делян Пеевски, а няма Делян Пеевски да решава ще работи с такъв проект“, посочи още той.

Той попита къде са плащанията по Плана за възстановяване и устойчивост и допълни, че ги няма, защото правителството не е свършило работата си.

"Делян Пеевски излага своите тези - единствено и само за да защити своите коалиционни партньори. Отляво на Кирил Петков стои Бойко Борисов, арестуван от Кирил Петков за корупция, отдясно - Пеевски, който е обвинен от сами Петков за корупционер", коментира Димитър Стоянов.

Стоянов настоя всички сигнали около т.нар. Пътя на Копринката да бъдат дадени на прокуратурата. Но не даде обяснения какво означават думите на Борисов "Елементарните назначения под опеката на Радев минават в пликове".

„Нямам обяснение за последното убийство у нас. Определено не е приятно, но показва каква е ситуация в България – времената са размирни и явно човешкият живот не е ценен“, беше първият коментар в „Тази сутрин“ на Димитър Стоянов, секретар по сигурност и отбрана на президента.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев