АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИРЕНА АНАСТАСОВА: БОРИСОВ ДА КАЖЕ КАКВО ИМА ПРЕДВИД ПОД „ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА”

Ирена Анастасова
31.01.2024 / 17:41

„Понятието „Пътя на Копринката” го измисли Бойко Борисов, така че сега да не мълчи, а да каже какво е имал предвид и да сезира съответните органи”, подчерта Анастасова.

„Наясно сме, че има нередности в дейността на хората около президента и сме сезирали прокуратурата. За разлика от Пеевски, ние това го говорим от две години и не се позоваваме просто на медийни публикации.”

Това заяви заместник-председателят на БСП и народен представител Ирена Анастасова пред NOVA News.

Тя посочи, че социалистите принципно и последователно са внасяли сигнали винаги когато са имали информация за нередности, независимо дали законът е бил прекрачван от служебните кабинети на президента Радев или преди това – от редовните правителства на Борисов.

Според нея останалите политически партии „вдигат пушилка” с празни обвинения, без да сезират институциите, като зад всичко това се вдигат цените на мобилните услуги, на водата и данъци.

„Не ни тревожи появата на политически проект „Трети март” – още по-малко, виждайки лицата, които стоят зад него”, отговори народният представител на въпрос на водещата.

Анастасова каза още, че въпросът за импийчмънт на Румен Радев нито е обсъждан, нито стои на дневен ред в парламентарната група на „БСП за България”.

„Имайки предвид как беше попълнен съставът на Конституционния съд, съм далеч от мисълта, че реформа в службите ще бъде направена ефективно и ще бъдат назначени най-добрите експерти от сегашните управляващи”, коментира Ирена Анастасова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев