АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

Д-Р ЦВЕТЕСЛАВА ГЪЛЪБОВА: ПО УЛИЦИТЕ НИ Е ПЪЛНО С ПСИХОПАТИ, А РАЗМЕРИТЕ СТАВАТ ЗАСТРАШИТЕЛНИ

Д-р Цветеслава Гълъбова
31.01.2024 / 14:43

Психиатричната помощ у нас е недофинансирана, алармира в студиото на Euronews Bulgaria директорът на психиатрична болница „Свети Иван Рилски“ д-р Цветеслава Гълъбова. По думите й е необходима спешна реформа в системата, но част от съсловието спира вълната на недоволство.

"Ние сме досадното доведено дете на психиатрията в България, през последните 25 г. се видя, че когато си различен във финансирането от една дейност, то просто си извън тази дейност. Държавните психиатрични болници се финансират основно от бюджета, тази година няма да има увеличение за тази изключително важна помощ", заяви Гълъбова.

Тя припомни, че 8 млрд. лв. е бюджетът за здравеопазване за тази година, "а в нашата болница началник на клиника с дълъг стаж заплащането на месец е около 3000 лв.", коментира Гълъбова. "Активна е съпротивата срещу реформите", обяви тя. По думите й има увеличение на психозите заради употреба на наркотици. "Нерядко тези психози остават даже, когато човекът спре да ги употребява", обясни тя.

"По улиците е пълно с психопати, те ще ви набият, ако им заемете паркомястото, ако ги засечете на улицата... Ще ви напсуват, застрашителни са размерите на всичко това...", заяви още лекарят.

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/d-r-cveteslava-galabova-po-ulicite-ni-e-palno-s-psihopati-a-razmerite-stavat-zastrashitelni/126382

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев