АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР ПОДГОТВЯ ПОРЕДНОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ В СВЕТА НА КЛАСИЧЕСКАТА МУЗИКА

Koncert
30.01.2024 / 15:42

Сливенският симфоничен оркестър отново ще бъде домакин на едно завладяващо музикално събитие. То ще се състои на 8 февруари, четвъртъкq в зала „Сливен. Ценителите на класическата музика ще имат удоволствието да се насладят на великолепна програма с участието на звездни гости.

Под палката на френския диригент Николас Крюгер, известен със своите проницателни интерпретации и динамичен стил, публиката ще чуе обичания концерт за цигулка, виолончело и оркестър от Йоханес Брамс и третата симфония от Феликс Менделсон, наречена „Шотландска”.

Йоанна Каменарска е сред най-изявените български цигулари. Като концертиращ артист-солист, изнася редовно концерти с някои от най-големите филхармонични оркестри на Европа и Азия. Един от безспорните върхове в професионалното ѝ развитие е постът на първата жена – концертмайстор в историята на Хамбургския филхармоничен оркестър. Работи интензивно с Камерата Хамбург, на която е солистка и концертмайстор в концертите без диригент. Преподавател е във Висшето училище за музика и театър в Хамбург.

Сливенската публика отново ще посрещне един от любимците си Атанас Кръстев. Пътуването му в света на музиката е белязано от многобройни награди, признания и сътрудничества с прочути артисти. Неговият богат звук, съчетан с изключителното владеене на инструмента, го превръща в най-търсения виолончелист в България - както в соловите, така и в ансамбловите изпълнения.

Съчетавайки таланта на забележителните гости и емблематичната програма с очарователната атмосфера на зала “Сливен”, Сливенският Симфоничен Оркестър, предлага вечер, която публиката не бива да пропуска.

Билети могат да бъдат закупени на касата на зала „Сливен“, в офисите на EasyPay и онлайн на epaygo.bg

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев