АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СГП ПРОВЕРЯВА ЗА СТАРИ ДЕЛА ИЛИ ПРЕПИСКИ СРЕЩУ ХОРА ОТ ОБКРЪЖЕНИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ

Софийска градска прокуратура
29.01.2024 / 13:20

Софийската градска прокуратура обяви, че проверява има ли стари дела или преписки срещу хора от обкръжението на президента Румен Радев, когото през последните дни Делян Пеевски обвинява в корупция. Това каза градският прокурор на София Илияна Кирилова.

Прокуратурата се е активирала след писмото на Антикорупционния фонд от миналата седмица, в което беше призована да се разпита Пеевски, за да стане ясно дали той разполага с данни за корупция в президентската институция и конкретно срещу Николай Копринков и Сотир Ушев, цитирани от него, или става дума за набеждаване.

Това, което правят в момента в Градската прокуратура, е да проверяват дали при тях има стари такива случаи, както и да видят дали не са получили такива от закритата преди време Специализирана прокуратура.

По случая вече има определен наблюдаващ прокурор, който ще прецени как да процедира с информацията, която е събрал, включително и за това дали се налага да бъде разпитан Делян Пеевски.

Междувременно по случая се проверяват и сигнали, за които депутати от БСП заявиха, че са подавали, които сигнали също са свързани с хора от екипа на президента, както и сигнал на БОЕЦ, като подробности ще бъдат дадени вероятно още тази седмица, ангажира се Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев