АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ ЩЕ ОБСЪДЯТ ДНЕС ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ АГЕНТИ

Народно събрание
17.01.2024 / 09:42

Днес е първата сряда от месеца, в която има пленарно заседание, и съгласно правилника на Народното събрание парламентарните групи могат да предлагат точки, които задължително се включват в дневния ред за разглеждане. Предложения са постъпили от „Има такъв народ“ (ИТН), „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) и „Възраждане“.

От ИТН предлагат депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за здравето, които са първа точка в проекта на дневен ред.

От ПП-ДБ искат парламентът да разгледа на второ четене изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация.

По предложение на „Възраждане“ в дневния ред е включен техният законопроект за регистрация на чуждестранните агенти.

Четвърта точка в проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица е първото четене на законопроекта за Българската народна банка, с който се урежда статутът на еврото като парична единица, както и определянето на дизайна на националната страна на разменните евромонети, пускането и изваждането от обращение, замяната, обмяната и възпроизвеждането на евробанкноти и евромонети.

Очаква се тази седмица парламентът да продължи с номинирането и избора на ръководствата на различните регулатори, които са с изтекли мандати от години. Около 80 души трябва да бъдат избрани за над 10 институции.

В проектопрограмата за тази седмица е още второто четене на изменения в Закона за държавната финансова инспекция и първото четене на промени в Закона за висшето образование и в Закона за предучилищното и училищното образование.

Предвижда се депутатите да разгледат и годишните отчети за дейността на Българската телеграфна агенция, включващи и финансови отчети за 2020 г., 2021 г. и 2022 г., както и ратификации на международни документи, по които България е страна. В петък е предвиден редовен парламентарен контрол.

В следващите дни залата трябва да гласува вече номинираните Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, Борислав Белазелков от ПП-ДБ и Цвета Рангелова от „Възраждане“ за конституционни съдии.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев