АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕНКОВ ОБСЪЖДА ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА И ИКОНОМИЧЕСКАТА НЕСИГУРНОСТ В ДАВОС

Денков
16.01.2024 / 08:41

Дезинформацията, екологичните рискове и икономическата несигурност ще обсъжда премиерът Николай Денков в Давос, където вчера започна годишното издание на Световния икономически форум.

По традиция през януари политическият и бизнес елит, както и влиятелни неправителствени организации - се събират в швейцарския курорт, за да обсъдят ключовите глобални предизвикателства.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и Володимир Зеленски са сред ключовите говорители в днешните панели от Световния икономически форум. Сред останалите гости са президентът на Франция Еманюел Макрон, държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън. Има и сериозно представителство на китайски делегати.

В програмата на Денков, който ще представлява България на форума, е предвидено участие в един от важните панели. Ключов въпроси в него ще бъдат дезинформацията, екологичните рискове и несигурността пред икономиката – теми, които заедно с горещите конфликти по света, притесняват най-вече икономистите и финансистите. Именно те прогнозират трудна година и все по-разделен свят на Глобален Юг и Глобален Север.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев