АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ОБСЪДИ С РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА СЛУЖБИТЕ СИТУАЦИЯТА В ЧЕРВЕНО МОРЕ

Румен Радев
12.01.2024 / 14:50

Президентът Румен Радев е провел среща с ръководителите на службите за сигурност, на която са били обсъдени ситуацията в региона на Червено море след въздушните удари на САЩ и Великобритания срещу хутите, както и състоянието на българските моряци на задържаните кораби в региона. Това става ясно от съобщение на прессекретариата на държавния глава.

На срещата при президента са участвали ръководителите на Държавна агенция "Разузнаване" Антоан Гечев, на ДАНС - Пламен Тончев, и на Служба "Военно разузнаване" бригаден генерал Венелин Венев.

С тях държавният глава е обсъдил актуалната среда за сигурност в региона на Червено море.

По време на срещата ръководителите на службите за сигурност са направили оценка за възможните рискове за ескалация на напрежението в региона.

Обсъдени са били и въпроси, свързани с развитието на ситуацията с българите, които са част от екипажите на отвлечените в края на миналата година кораби "Галакси лидер" и "Руен".

На "Дондуков" 2 е била обсъдена и ситуацията по линия на сигурността в Близкия изток, сигурността на корабоплаването, както и дипломатическите действия и координацията с партньорите на страната ни за гарантиране сигурността на българските граждани в региона, става ясно от съобщението на прессекретариата на държавния глава.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев